Zaterdagvoormiddag namen familie en 100-en vrienden afscheid van Melissa Mauriën (32) in de aula van Begrafenissen Van den Broeck aan Hannekenshoek.

Melissa werd een week geleden door haar man om het leven gebracht in hun woning in Kerkeblok Noorderwijk.  De aula van begrafenissen Van Den Broeck was haast te klein om iedereen de kans te geven een laatste eer aan Melissa te bewijzen.

Een centrale rol in deze bijzonder serene uitvaartplechtigheid was weggelegd voor haar bijna 3-jarig dochtertje Louise. Zij stak mee een kaars aan en legde een roos op de kist van haar moeder. In haar naam werd ook een afscheidsgedichtje voorgelezen. Het meisje wordt door familie opgevangen.  Het meisje wordt overmorgen 3 jaar.

Tijdens de plechtigheid werd Melissa omschreven als een altijd opgewekte en opvallend actieve vrouw, en een zorgzame moeder. 'We hadden vorige zaterdag nog samen met ons tof groepje een heel plezante namiddag beleefd. 'Tot de volgende', waren jouw woorden bij ons afscheid. Het nieuws de volgende ochtend dat je dood was, leek een nare droom waaruit we elk moment zouden ontwaken", klonken de pakkende afscheidswoorden van de geschokte vriendenkring.